Hozzávalók 4 személyre: 1 kg amur, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet Zeller, 1 Csokor petrezselyem,
1 citrom, 1 babérlevél, 2 dkg sütőmargarin, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája
Elkészítés: Az amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, ES felhasználásig hűtőbe tesszük. A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és Apró kocára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk ÉS. A citrom levét kifacsarjuk. A Hal csontjából, a fejből, uszonyokból kb. 1 l vízzel, sóval, borssal, babérlevéllel alaplevet főzünk egy. Fazékban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a zöldségeket, ES félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a halhúst, a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, lazán összekeverjük, ES rászűrjük a hal alaplevet. Lefedve, Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük, citromlével ízesítjük. Levesszük a tűzről a levet. A tejszínt kikeverjük a tojássárgával, ES tálalás előtt ezzel sűrítjük a levest. Tovább forralni mar tartózkodás mellett a Szabad!
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 1520 kJ/362 kcal
|