Honlap-menü

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Cacciucco (toszkán halleves)
Hozzávalók: 1,5 kg vegyes hal (tenger gyümölcsei ízlés szerint), 1 pohár fehérbor, 50 dkg bőrözött paradicsom (konzerv egészparadicsom),
pirított kenyér, fokhagyma, erőspaprika, petrezselyem, olívaolaj
 
Elkészítés: Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben 4 evőkanál olajon futtassunk meg 5 gerezd összezúzott fokhagymát, egy ici-pici erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzzük még 5 percig. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a tengeri herkentyűket és a halat, attól függően, hgy melyik milyen gyorsan fő. Amikor minden halacska a fazékban van, főzzük még negyed órát, óvatosan keverjük meg, vigyázva, nehogy összetörjenek. Közben pirítsunk kenyeret, dörzsöljük be fokhagymával, tegyük a tányérokba. Erre merjük rá a hallevest, és szórjuk meg a petrezselyemmel.
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 233 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]