Hozzávalók: 8 vékony szelet füstölt sonka, 50 dkg tengeri hal (naphal, tőkehal vagy lazac), 5 centis darabokra kockázva citromfű,
1-1 húsos parika (piros és zöld), 4 centis darabokra kockázva, 12 fej gomba vastagon felszeletelve, csipet só, olívaolaj
Elkészítés: A citromfüvet vágjuk apróra, majd hempergessük bele a kockákra vágott halat. A füstölt sonkát vágjuk csíkokra, minden csíkra tegyünk egy darabka halat. A gombaszeleteket, a paprikakockákat és a halakat fűzzük fel nyársakra, majd olívaolajjal kenegessük meg őket. Faszénen, grillsütőn süssük meg. Ha igazán nagyon finomat szeretnénk, 2 gerezd fokhagymát zúzzunk össze, keverjük 2 dl tejfölbe, adjunk hozzá egy teáskanál olívaolajat és egy csipet sót, és ezzel a szósszal tálaljuk a grillezett halsaslikot!
|