Hozzávalók 4 személyre: 1 Szép Nagy csuka (vagy kilónyi fehér Husu Tengeri hal), 1 kávéskanál cukor, 1 babérlevél, néhány szem fekete Bors, néhány szem szegfűbors, 5 dkg vaj 5 dkg liszt, 1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)
Elkészítés: A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük. A Halat egészben, a fejével Együtt, annyi vízben, Hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, ES literenként 2 kávéskanálnyi söt adunk hozzá. A Halat - forrástól számítva - Lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet tartózkodás Mellett öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, Apró Darabokra vágjuk, es melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.
A tormamártás: Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, felöntjük ÉS 1 / 2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával ÉS ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, ES mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 909 kcal
|