Honlap-menü

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Csuka tormamártással
Hozzávalók 4 személyre: 1 Szép Nagy csuka (vagy kilónyi fehér Husu Tengeri hal), 1 kávéskanál cukor, 1 babérlevél, néhány szem fekete Bors, néhány szem szegfűbors, 5 dkg vaj 5 dkg liszt, 1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)
 
Elkészítés: A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük. A Halat egészben, a fejével Együtt, annyi vízben, Hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, ES literenként 2 kávéskanálnyi söt adunk hozzá. A Halat - forrástól számítva - Lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet tartózkodás Mellett öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, Apró Darabokra vágjuk, es melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.

A tormamártás: Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, felöntjük ÉS 1 / 2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával ÉS ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, ES mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 909 kcal
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 191 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]