Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cukkini, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj a sütéshez, 20 dkg szeletelt füstölt lazac, 1 dl tejföl
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, végeit levágjuk, és a húsát héjastól, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. A cukkinihez adjuk a hagymát, a fokhagymát, beleütjük a tojást, és megszórjuk a liszttel. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, a masszából 8 tócsnit sütünk. Mindkét oldalát kb. 4 percig aranysárgára pirítjuk. Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk róla. A tócsnik tetejére fektetjük a lazac szeleteket. A tejfölt simára keverjük a kaporral, összekeverjük, és a hal tetejére teszünk belőle egy kis kanállal.
Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva 1 adag: 269 kcal
|