Honlap-menü

Belépés

A fejezet kategóriái

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Halnyársak narancsos mártásban
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg tengeri halfilé, 1 citrom leve, 25 dkg gomba, 1 piros húsú paprika, 1 zöld húsú paprika, 2 narancs,
3 evőkanál olaj, 1 dl csirkeleves (kockából), 2 evőkanál édes fehérbor, 1 csipet csípős pirospaprika
 
Elkészítés: A halfilét kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, bedörzsöljük sóval, és citromlével megöntözzük. A gombát megtisztítjuk, ha apró egyben hagyjuk, ha nagyobb négyfelé vágjuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A narancsok levét kifacsarjuk. A halat, a gombát és a kétféle paprikát váltogatva négy nyársra húzzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a nyársakat óvatosan belehelyezzük. Lassú tűzön gyakran forgatva megsütjük. (Olajjal megkenve faszénparázs fölött is süthetjük.)A narancsok levéhez öntjük a levest, a bort, és csípős piros paprikával, őrölt borssal ízesítjük, és beforraljuk. Ha sűríteni akarjuk, kevés lisztet vagy étkezési keményítőt adunk hozzá, és még 2 percig forraljuk. A mártást a nyársakra öntjük, úgy tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 168 kcal
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 574 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]