Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pontyszelet, 10 dkg (tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió) vegyesen, 2 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt, 1 tojás, 3 dl olaj, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 színes paprika, 1 dl fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint),
2 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, 1 fej saláta, 1 citrom
Elkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: másnap 1 adag: 438 kcal
|