Honlap-menü

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Magvakban sült pácolt ponty
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pontyszelet, 10 dkg (tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió) vegyesen, 2 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt, 1 tojás, 3 dl olaj, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 színes paprika, 1 dl fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint),
2 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, 1 fej saláta, 1 citrom
 
Elkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 438 kcal
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 177 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]