Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg mélyhűtött Tengeri halfilé, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 5 dkg sütőmargarin, 2 Banán,
5 dkg Mazsola, 1 evőkanál sütőmargarin, 2 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, 1 evőkanál csípős Mustár, 2 dl Száraz fehérbor
Elkészítés: A mélyhűtött Halat a citromlé felével meglocsoljuk, ES szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Amikor felolvadt, sóval, borssal, paprikával bedörzsöljük. A mazsolát megmossuk, es száradni hagyjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. Fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálban felolvasztjuk AZ 5 dkg margarint, belefektetjük a halszeleteket. A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk Vékony, ES befedjük Vele a halszeleteket. Megcsepegtetjük a maradék citromlével. Serpenyőben felmelegítjük AZ 1 evőkanál margarint, hozzáadjuk a lisztet, es kevergetve világosra pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, es Lassú tűzön, Állandó keveréssel besűrítjük. A mazsolát beletesszük a mártásba, hozzáadjuk a mustárt, sóval, borssal ízesítjük, jol összekeverjük. A banános halszeleteket bevonjuk ezzel a mártással, Kore öntjük a bort, es a sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható : kb. 1 óra múlva 1 adag: 395 kcal
|