Honlap-menü

Belépés

A fejezet kategóriái

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Pontyragu puliszkagombóccal
Hozzávalók 4 személyre:60 dkg pontyszelet, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 10 dkg húsos Szalonna, 1 kis fej hagyma, 10 dkg piros paprika Husu, 5 dkg gomba, 5 dkg Savanyú uborka, 1 teáskanál Tárkony, 2 dl tejföl, 2 dl tej, 3 dkg vaj, 15 dkg kukoricadara
 
Elkészítés: A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, állni hagyjuk ÉS Kicsit. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis Darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. AZ uborkát karikákra vágjuk.
A lisztbe forgatjuk Halat, ES Forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban a szalonnát kipirítjuk, majd rátesszük a hagymát, es azt is megpirítjuk Kicsit. Végül rátesszük a paprikát ÉS a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, AZ uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, es 5-6 percig összepároljuk kíméletesen, ha Kell Pici vizet, vagy fehérbort lehet aláönteni.

A puliszkagombóc: 2 dl vizet ÉS A tejet a vajjal, sóval felforraljuk, ES Gyors kevergetés Mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Összeforraljuk 1-2 percig, Hogy a Dara megpuhuljon, es fagylaltos kanállal szép gombócokat adagolunk belőle. A Halas raguval frissen-forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 532 kcal
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 603 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]