Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, 2 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 20 dkg paradicsom, 2 paprika,
10 dkg vaj, 1 evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl
Elkészítés: A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és juliennre (gyufaszál nagyságú csíkokra) aprítjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a julienre vágott zöldséget, összekeverjük, és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A párolt zöldséget tűzálló tálba terítjük, ráhelyezzük a halfiléket, rárakjuk a karikára vágott paprikát, paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk meglocsoljuk a tejföllel. Betesszük a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Párolt rizst adunk hozzá köretnek.
Munka: kb. 25 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 20 perc múlva 1 adag: 1365 kJ/325 kcal
|