Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pontyfilé, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg paradicsom, 3 evőkanál olaj, 15 dkg húsos szalonna,
4 dl tejföl, 2 teáskanál finomra vágott lestyán vagy petrezselyem, 3dl tej, 3 dkg vaj, 15 dkg kukoricadara
Elkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, és 4 szeletbe vágjuk, sózzuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szintén felkarikázzuk. Puliszkához a tejet, hozzáadva a vajat, 2 dl vizet, egy csipet sót, felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és 2-3 percig összefőzzük. Tűzálló tálba beleöntjük, és elsimítjuk. Felforrósítjuk az olajat, kicsit megsütjük benne a szalonna szeleteket, majd félretesszük, és a hagymát is átsütjük a zsiradékon. A visszamaradt olajon 4-5 percig elősütjük a halszeleteket is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikeverjük a tejfölt a lestyánnal, és rétegezzük a hozzávalókat: a puliszkára rátesszük a szalonna felét, megkenjük a tejföl felével, rátesszük a halat, a hagymákat és a paradicsomot. A maradék tejföllel bevonjuk, és betakarjuk a szalonnával. A sütőben 15-20 perc alatt egybesütjük, kivesszük, és frissen tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva 1 adag: 784 kcal
|