Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg fejes és fodros levelű saláta vegyesen, 10 dkg paradicsom, 10 dkg színes paprika, 10 dkg szárzeller,
4 szál újhagyma, 40 dkg halfilé (ízlés szerint), 1 dl olívaolaj, 1/2 dl fehérbor, 4 szál aprított bazsalikom, 1 db citrom
Elkészítés: A salátákat megtisztítjuk, levelire szedjük, megmossuk és leszárítjuk, majd összetépkedjük. A többi zöldséget értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és lazán összeforgatjuk az újhagyma kivételével. A halat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat felmelegítjük, rátesszük a halat és a hagymát. Kíméletesen sütjük, vigyázva, nehogy kiszáradjon a hal. Ráöntjük a bort, sózzuk, beletesszük a bazsalikomot, és rácsavarjuk a citrom levét. Épp hogy rottyantunk rajta egyet. A salátát tányérra szedjük, rátesszük a halat, és a visszamaradt levével meglocsoljuk. Kínálhatunk mellé pirítóst, vagy sós kétszersültet is.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva 1 adag: 337 kcal
|