Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg süllőfilé, 8 szál vékony újhagyma, 8 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka, 2 tk. finomra vágott bazsalikom,
2 dkg vaj, 3 dkg tisztított mandula, 10 dkg alma, 10 dkg szőlő, 10 dkg ribizli, 10 dkg egres, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál méz, 1 dl tejszín, 2 teáskanál étkezési keményítő, 1 citrom, 50 dkg újburgonya, 2 dkg vaj, 1 teáskanál finomra vágott petrezselyem
Elkészítés: A halszeleteket megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk. Halra rátesszük a sonkát és a hagymákat, félbehajtjuk, és megszórjuk a bazsalikommal és a mandulával. Kivajazunk egy tepsit, a sütőt 180 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tepsibe tesszük a halat, ráöntjük a bor felét, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva a sütőbe tesszük 15 percre. Ha elkészült, a levét lábasba tesszük, és a halat visszatakarjuk. Amíg a hal sül, megtisztítjuk, megmossuk a gyümölcsöket. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a szőlőt kimagozzuk. A hallébe beleöntjük a maradék bort, sót és mézet teszünk bele, ha kell, pici vizet öntünk hozzá. A tejszínnel kikeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a levet. A mártásba beletesszük az almát, a piszkét, a szőlőt és a ribizlit. Citromlével ízesítjük, és 5-8 percig kíméletesen forraljuk, úgy, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak. A hallal együtt tálaljuk. Köretnek petrezselymes vajon átforgatott főtt burgonyát adunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva 1 adag: 564 kcal
|