Honlap-menü

Belépés

A fejezet kategóriái

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Tengeri haltekercs kapormártással
Hozzávalók 4 személyre: Tengeri halfilé 60 dkg (lehet fagyasztott is), 1 kis szál sárgarépa, 5 dkg Zeller, 1 szál póréhagyma, ízlés szerint halfűszerkeverék, 2 babérlevél, 10 szem Bors, 1 citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 1 csapott evőkanál Liszt, 1 evőkanál vágott Kapor, 1 dl tejszín, 50 dkg burgonya, 30 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 dl tej, 1 csipet reszelt szerecsendió, 2 tojássárgája, citrom, kaporlevél
 
Elkészítés: A Halat (hagyjuk kiengedni) leöblítjük. Alaposan megmossuk a burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, ES áttörjük. Közben a répát, a zellert, a póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk Vékony. A zöldségeket a halszeletekre tesszük, halfűszerrel ízesítjük, majd feltekerjük. A tekercseket szorosan alufóliába csavarjuk, a fólia végeit eltekerjük. Pár helyen villával megszurkáljuk a fóliát. Lábasba 6-8 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, söt, borsot, a citromlevet, felforraljuk, Közben a hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, szintén a vízbe tesszük. Amikor forr a Víz, takarékra tesszük, belehelyezzük AZ alufóliás Halat, 10-15 percig főzzük Lassan. Amikor elkészült, kiszedjük a vízből.

A kapormártás: Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, es amikor habzik, beleöntünk a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert (vagy ugyanennyi húslevest, kockából). Kiforraljuk, ha Kell, sózzuk, beletesszük a kaprot ÉS, a tejszínt, majd ismét forraljuk 1-2 percig Lassan. Ha valaki savanykásan szereti, tehet bele citromlevet. Kibontjuk a halakat, es beletesszük a mártásba.

A körethez:A brokkolirózsákat Sós vízben megfőzzük Forró, leszűrjük. AZ áttört burgonyát összekeverjük a vajjal ÉS a Forró tejjel, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ha szükséges Kicsit átmelegítjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját ÉS tálaljuk. Mellétesszük a brokkolit, a haltekercseket, bevonjuk mártással, es citrommal, kaporral díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 442 kcal
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 503 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]