Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg sütőmargarin, 20 dkg gomba, 2 dl vörösbor, 1 evőkanál Worcestershire mártás
Elkészítés: A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, ES sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. Fokozat) előmelegítjük. Tűzálló talat kivajazunk, belefektetjük AZ előkészített pontyfiléket, Melle szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, felöntjük annyi vízzel ÉS, Hogy éppen ellepje. Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, es kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával előmelegített tálra tesszük Együtt. A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, Worcestershire mártást, es jol beforraljuk, majd a mártással leöntjük a Halat. Burgonyaropogóssal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 10 perc múlva 1 adag: 1192 kJ/284 kcal
|