Honlap-menü

Belépés

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Vörösboros pontyfilé
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg sütőmargarin, 20 dkg gomba, 2 dl vörösbor, 1 evőkanál Worcestershire mártás
 
Elkészítés: A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, ES sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. Fokozat) előmelegítjük. Tűzálló talat kivajazunk, belefektetjük AZ előkészített pontyfiléket, Melle szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, felöntjük annyi vízzel ÉS, Hogy éppen ellepje.
Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, es kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával előmelegített tálra tesszük Együtt. A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, Worcestershire mártást, es jol beforraljuk, majd a mártással leöntjük a Halat. Burgonyaropogóssal tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 10 perc múlva
1 adag: 1192 kJ/284 kcal
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 150 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]