Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg amurfilé, 20 dkg zellergumó, 2 tojás, 8-10 dkg liszt, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, olaj a sütéshez,
30 dkg vegyes saláta (fejes, fodros, cikória), 10 dkg színes paprika, 10 dkg paradicsom, 10 dkg uborka, 1 dl joghurt, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál finomra vágott kapor, 2 citrom
Elkészítés: A halfilét éles késsel beirdaljuk, és 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és ameddig készül a tészta, letakarva hűtőben tartjuk. Megtisztítjuk a zellert és lereszeljük a káposztareszelővel. A zellerhez adjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, a petrezselymet és jól összekeverjük, ha száraz lenne, lehet belekeverni kicsi tejfölt, tejet, vagy reszelt almát is. A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a zelleres tésztát rányomkodjuk, és nem túl forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Ha megsült, papírkendőre szedjük, és leitatjuk a felesleges olajat. A salátákat, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A salátákat összetépkedjük, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát összedaraboljuk. A joghurtot kikeverjük az olívaolajjal, a kaporral, 1 citrom levével, sóval, borssal. Óvatosan összeforgatjuk az egészet, és tányérra tesszük. Mellétesszük a forró halcsíkokat, és a maradék citrommal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 40 perc múlva 1 adag: 432 kcal
|