Honlap-menü

Belépés

A fejezet kategóriái

Keresés

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Szakácskönyv

Zöldfűszeres harcsagaluskák tejszínes spenóttal
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg harcsafilé, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 dkg kenyérbél, 1 tojásfehérje, zöldfűszer (ízlés szerint) 3 babérlevél, 1 citrom leve, 60 dkg friss spenót, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 csipet reszelt szerecsendió, 35 dkg burgonya, 2 dkg vaj, 1 dl tej
 
Elkészítés: A halszeletet megmossuk, leszárítjuk és összevágjuk, majd pépesre daráljuk. A hagymát meghámozzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A kenyérbelet vízben megáztatjuk, de csak óvatosan, nehogy szétázzon. Kinyomkodjuk, és összekeverjük a halhússal, a tojásfehérjével, sóval, borssal, az ízlés szerinti finomra összevágott zöldfűszerrel. Vizet forralunk, és beletesszük a hagymát, babérlevelet, a citromlevet, sót. Forraljuk 3-4 percig, majd evőkanállal beleszaggatjuk a halgaluskákat, és kíméletesen 15 percig főzzük. A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, és forró vízbe tesszük 1-2 percre, hogy jól összeessen, majd kivesszük a vízből és lehűtjük. Kicsit kinyomjuk belőle a vizet, átvágjuk, de nem kell nagyon apróra. Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a fokhagymát, kicsit pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt is. Amikor forr, beletesszük a spenótot, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Jól összeforraljuk, és tálalás előtt - tetszőlegesen - belekeverhetjük a megmaradt tojássárgáját is. A burgonyapürét a szokott módon elkészítjük. Meghámozzuk, megmossuk, megfőzzük a burgonyát, leszűrjük, összetörjük, és simára keverjük a vajjal és a tejjel. Tálalásnál kicsi halmot rakunk a burgonyapüréből, rátesszük a halgaluskákat, és köré helyezzük a tejszínes leveles spenótot.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 433 kcal
Kategória: Szakácskönyv | Hozzáadta: HOBY (2010-04-18) E
Megtekintések száma: 515 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]