Etetés: Az etetés ugyan olyan létfontosságú alkotóeleme a horgászatnak mint a horog, vagy a damil. Ha eredményesek akarunk lenni, igen komolyan kell foglalkoznunk a témával, hiszen a speciális etetőanyagok világában nem biztos, hogy a 10-15 évvel ezelőtt használt csirke, vagy nyúltáp biztosítja számunkra a megfelelő halmennyiséget. Hozzá kell tennem, évről évre kevesebb halat írhatunk fel a naplónkba, tehát a halállomány is kezd csökkeni. Talán ez váltotta ki az etetőanyagok fejlődését is. Elvégre mindenki azt szeretné, hogy az Ő horgán kössön ki a kiszemelt zsákmány. És nem véletlenül használtam a kiszemelt szót, mivel külön halfajra vásárolhatjuk, készíthetjük az etetőanyagunkat. Régen a halaink nem voltak válogatósak, a kenyeres, paprikás tápunkra mindenki oda sereglett. Ma viszont befolyásoljuk Őket. Igaz nem minden az etetőanyag. Elvégre van egy másik résztvevője is a horgászatnak, mégpedig a hal. Előfordul, hogy egyik nap kiváló a kapás, másik nap semmi aktivitást nem érzékelünk. Ebben szerepet játszik az időpont, hőmérséklet, vízhőfok, nappal vagy éjszaka, akar e enni a halacskánk, vagy sem.
|