Statisztika
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0
|
A katalógusban található anyagok összesen: 184 Mutatott anyag: 21-30 |
Oldalak: « 1 2 3 4 5 ... 18 19 » |
Elkészítés: Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben 4 evőkanál olajon futtassunk meg 5 gerezd összezúzott fokhagymát, egy ici-pici erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány percig, majd........
Szakácskönyv |
Megtekintések száma: 736 |
Hozzáadta:: HOBY |
Dátum: 2010-04-18
|
|
A cigány horgászik a folyóparton, kifogja az aranyhalat. - Te, cigány! Dobj vissza, teljesítem egy kívánságod! A cigány visszadobja a halat, de gondolja, jól kitol vele! - Azt kivánom, hogy cseréljed fel nekem Európát Amerikával, Afrikát meg Ázsiával! - Te, cigány! Én ehhez túl kicsi vagyok! Kívánj valami könnyebbet! A cigány gondolkozik egy ideig, majd azt mondja: - Tudod mit! Itt mos a folyópártnál a féléségém. Menj oda hozzá, és változtássád át gyönyörűségesen szép királykisásszonnyá! A hal beleegyezik és elúszik, azonban pár perc után már jön is vissza: - Te, cigány! Mi volt azzal az Amerikával?
Viccek |
Megtekintések száma: 444 |
Hozzáadta:: HOBY |
Dátum: 2010-04-23
|
|
Elkészítés: A citromfüvet vágjuk apróra, majd hempergessük bele a kockákra vágott halat. A füstölt sonkát vágjuk csíkokra, minden csíkra tegyünk egy darabka halat.......
Szakácskönyv |
Megtekintések száma: 693 |
Hozzáadta:: HOBY |
Dátum: 2010-04-18
|
|
|
Csonti, pinki, báb
A csonti, a pinki és a báb is egyfajta állatból keletkezik, ez pedig nem más, mint a mindenki által ismert és közkedvelt légy. Vagyis a csonti és a pinki a különböző fajtájú és méretű legyek lárvái.
Azt ugyan nem értem, hogy a halak miért rajonganak ennyire ezekért a nyüvekért és gondolom, hogy rajtam kívül még sokan nem tudják, de az biztos, hogy minden horgász kihasználja a halak ez irányú rajongását. A csonti és a pinki között csak annyi a különbség, hogy a pinki jóval kisebb méretű. Ezen kettő nyűnek a bebábozódott fejlettebb állapotát nevezzük bábnak. | |
|
Leírás: Lapos fejő őshonos ragadozóhal ami szinte valamennyi édesvízünkben megtalálható a hegyvidéki patakok kivételével. Teste hosszúkás és erőteljes, a pikkelyek aprók, melyek átterjednek a fejre és a farokúszóra is. Színét meghatározza környezete és vizenként nagyobb eltérések is lehetnek. Hasa fehéres, úszói is tarkák..... | |
Két horgász beszélget - Te Józsi! A pontyon kívül fogtál ma már mást is? - Hát hogyne, egy jókóra csukát. - És mekkorát? - Negyvenhatosat, de gyorsan vissza is dobtam, mert az én lábam csak negyvenegyes!
Viccek |
Megtekintések száma: 751 |
Hozzáadta:: HOBY |
Dátum: 2010-04-23
|
|
Elkészítés: A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük. A Halat egészben, a fejével Együtt, annyi vízben, Hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, ES literenként 2 kávéskanálnyi söt adunk hozzá ..
Szakácskönyv |
Megtekintések száma: 536 |
Hozzáadta:: HOBY |
Dátum: 2010-04-18
|
|
Dévér - Dévértkeszeg, Fahegykeszeg, Keszege, Lapátkeszeg, Lapiska, Lapkó, Bárdkeszeg, Laposka, Lapos keszeg, Lepényhal, Platyicza,
|
Leírás: A legismertebb keszegfajtánk és általában a ponty közelében lábatlankodik. Magas és lapos testforma jellemzi. A fiatalabb példányok színe ezüstös a felnőtteké világosabb barna árnyalatú. Orra legömbölyödik és szája csúcsos. Európában szinte mindenhol megtalálható és csapatosan él. A küsz, a bodorka és a vörösszárnyú keszeg elsősorban mint csalihalak jelentősek...... | |
|
|